Stijgende energieprijzen pakken gunstig uit voor zonnepanelen

De energieprijzen zijn dit jaar hard gestegen. Dat geldt zowel voor gas als elektriciteit. Stroom is tientallen procenten duurder geworden. Dat is voor veel ondernemers een stimulans om te kijken of ze energie kunnen besparen en/of zelf elektriciteit kunnen gaan opwekken. 

Met zonnepanelen kunnen ze immers hun factuur van het energiebedrijf flink naar beneden brengen. Zelfs als rekening wordt gehouden met de toezegging op de tijdelijke verlaging van de energiebelasting in 2022.

Die toegenomen interesse is bij Zonnegilde merkbaar aan het aantal aanvragen. Voor informatie, maar ook voor advies op maat. In het laatste geval kunnen we voor een bedrijf meteen de werkelijke business case voorrekenen: hoeveel de besparing is en binnen hoeveel jaar de investering zal zijn terugverdiend. Met of zonder SDE maakt in veel gevallen nog maar weinig verschil.

Sterk gestegen opbrengst

Net als in vrijwel alle sectoren zijn de kosten voor grondstoffen en transport van zonnepanelen toegenomen. Maar een groot verschil is dat de verdiensten hier ook aanzienlijk zijn gestegen. Vandaar de gunstige uitkomst voor het rendement. Vooral bij bedrijven die een hoog verbruik hebben voor hun eigen bedrijfsvoering.

Hoeveel kan uw bedrijf besparen?

Investeren in een PV-installatie kan voor bedrijven interessanter zijn dan ooit. Is uw dak geschikt en wilt u weten hoeveel u kunt besparen op elektriciteit? Neem snel contact op voor een afspraak: (038) 773 00 70.

Waarom Zonnegilde?

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter

Bent u ook benieuwd hoe u meer winst kunt behalen door te investeren in zonne-energie?

Zonnegilde helpt bedrijven, organisaties en instellingen met het aanvragen van subsidies en projecten op het gebied van zonne-energie: van advies tot uitvoering en nazorg. Alle oplossingen zijn kwalitatief hoogstaand en afgestemd op de specifieke behoeften van de klant.

Wilt u meer informatie ontvangen, of wilt u een afspraak met één van onze adviseurs? Neem contact op via  advies@zonnegilde.nl of 038-7730070.

Blijf op de hoogte!
Ontvang het laatste nieuws over duurzame energie!

Direct naar:

Woningbouw & Renovatie

Woningbouw & Renovatie