SDE subsidie zonnepanelen

Extra rendement met SDE subsidie

Voor veel projecten is de SDE subsidie voor zon-PV-installaties interessant. Kiezen voor zonnepanelen betekent besparen op energiekosten én investeren in duurzame energie. U draagt immers bij aan de CO2-reductie. Het mes snijdt zo aan twee kanten. Zonnegilde helpt u zowel bij de aanvraag als bij de realisatie. Zo heeft u er geen omkijken naar, maar profiteert u wel van een aantrekkelijk rendement.

Vrijblijvend een ontwerp én opbrengstberekening ontvangen

Benieuwd of uw organisatie in aanmerking komt voor SDE subsidie? Of heeft u al een beschikking? Ontvang een schetsontwerp én opbrengstberekening van onze adviseurs. 

Ontvang een schetsontwerp én opbrengstberekening voor uw bedrijfspand.

Meer lezen over SDE subsidie:

SDE zonnepanelen

Zonne-energie heeft zich ruimschoots bewezen. De voordelen zijn evident: het is schoon, stil en duurzaam. In veel gevallen betaalt de overheid mee om de transitie naar klimaatneutrale energieopwekking te stimuleren. Komt uw bedrijf dankzij de te verwachten CO2-reductie in aanmerking voor SDE subsidie, dan wordt uw rendement voor 15 jaar gegarandeerd.

SDE++ subsidie: wij regelen alles voor u!

De SDE++ regeling (voluit: Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie) biedt kansen om op een aantrekkelijke manier te investeren in de opwekking van zonne-energie met zonnepanelen voor zakelijk gebruik. Voor hulp bij de aanvraag van de SDE++ subsidie voor 2023, schakelt u de experts van Zonnegilde in. We verzorgen het volledige traject voor u. Dankzij onze expertise en ervaring haalt u het maximale uit de SDE regeling voor zon-PV.

Recente projecten met SDE subsidie

Hoogweg Paprikakwekerijen in Luttelgeest

Agri

Paprikakwekerijen in Luttelgeest

geplaatste zonnepanelen
32000
Wp vermogen installatie
18100000

Instellingen

Impact Dronten

geplaatste zonnepanelen
512
Wp vermogen installatie
222.720
Breman Genemuiden, Kokosstraat 10

Industrie

Breman Machinery

geplaatste zonnepanelen
720
Wp vermogen installatie
295.200

Hoe werkt de SDE regeling?

De overheid gaat uit van een basisbedrag: wat kost het om hernieuwbare energie te produceren? Daarvan wordt een correctiebedrag afgetrokken: de zogenoemde waarde op de energiemarkt. Dat bedrag bespaart u immers op uw energierekening of ontvangt u van uw energiemaatschappij, als u stroom aan het net levert. De SDE regeling past zich zodoende aan de ontwikkeling van de elektriciteitsprijs aan. Een hogere energieprijs betekent een lagere subsidiebijdrage, maar de opgewekte energie brengt dan wel meer geld op. Bij een lagere energieprijs stijgt daarentegen de subsidiebijdrage, omdat de opgewekte energie minder opbrengt. Hierdoor heeft u over een periode van 15 jaar een sluitende businesscase die de overheid middels de SDE garandeert.

Meer informatie?

We helpen u graag bij uw subsidieaanvraag!

SDE subsidie zonnepanelen 2024

Hoeveel SDE subsidie u ontvangt voor zonnepanelen is afhankelijk van de hoogte waarvoor u inschrijft. Voor zonne-energieopwekking is de maximale vergoeding per type PV-installatie vastgesteld. De hoogte waarvoor u inschrijft, heet het fasebedrag. De SDE vergoeding bestaat uit meerdere onderdelen: een basisbedrag en het maximale subsidiebedrag.
Zonnepanelen Noorland Zonnegilde

SDE subsidie aanvragen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de uitvoeringsinstantie voor de SDE subsidie, hanteert strikte regels bij de toekenning. Zo gelden als voorwaarden voor SDE subsidie zonnepanelen alle benodigde vergunningen, berekeningen en documentatie. RVO neemt alleen volledige aanvragen in behandeling. De experts van Zonnegilde weten wat vereist is en hoe uw aanvraag de meeste kans maakt. We ondersteunen u daarbij en regelen alles.

Wilt u weten hoe we u kunnen helpen met een SDE project?

Neem snel contact op om de aanvraag tijdig en gedegen voor te bereiden.

Maak direct een afspraak!

Mocht je direct een afspraak willen inplannen bel of mail me gerust. 

Direct naar:

Woningbouw & Renovatie

Woningbouw & Renovatie

Zonnegilde berekening

Doe de Quickscan!

Ontdek hoe rendabel zonnepanelen voor uw bedrijfspand zijn.

Ja, ik wil gratis een berekening op maat:

Zomer 2024:

Onze zomervakantie is begonnen! We genieten van onze vakantie tot en met vrijdag 16 augustus. 🌞

Voor zeer dringende storingen die niet kunnen wachten tot maandag 19 augustus, is Zonnegilde Facility bereikbaar via e-mail facility@zonnegilde.nl of telefonisch op 038-8200421.

We maken van deze tijd gebruik om lekker op te laden. 💪🔋 We kijken ernaar uit om na de vakantie weer met volle energie aan de slag te gaan met duurzame en innovatieve zonne-energieoplossingen.

We wensen iedereen een prachtige zomer toe!

Pinksteren:

Op Tweede Pinksterdag is ons kantoor gesloten. Voor dringende storingen die niet kunnen wachten tot dinsdag 21 mei, is ons Facility-team bereikbaar via e-mail op facility@zonnegilde.nl of telefonisch op 038-8200421.

Hemelvaart:

Op Hemelvaartsdag en de daaropvolgende vrijdag is ons kantoor gesloten. Voor dringende storingen die niet kunnen wachten tot maandag 13 mei, is ons Facility-team bereikbaar via e-mail op facility@zonnegilde.nl of telefonisch op 038-8200421.