SDE subsidie zonnepanelen

Extra rendement met SDE subsidie

Voor veel projecten is de SDE subsidie voor zon-PV-installaties interessant. Kiezen voor zonnepanelen betekent besparen op energiekosten én investeren in duurzame energie. U draagt immers bij aan de CO2-reductie. Het mes snijdt zo aan twee kanten. Zonnegilde helpt u zowel bij de aanvraag als bij de realisatie. Zo heeft u er geen omkijken naar, maar profiteert u wel van een aantrekkelijk rendement.

Vrijblijvend een ontwerp én opbrengstberekening ontvangen

Benieuwd of uw organisatie in aanmerking komt voor SDE subsidie? Of heeft u al een beschikking? Ontvang een schetsontwerp én opbrengstberekening van onze adviseurs. 

Ontvang een schetsontwerp én opbrengstberekening voor uw bedrijfspand.

Meer lezen over SDE subsidie:

SDE zonnepanelen

Zonne-energie heeft zich ruimschoots bewezen. De voordelen zijn evident: het is schoon, stil en duurzaam. In veel gevallen betaalt de overheid mee om de transitie naar klimaatneutrale energieopwekking te stimuleren. Komt uw bedrijf dankzij de te verwachten CO2-reductie in aanmerking voor SDE subsidie, dan wordt uw rendement voor 15 jaar gegarandeerd.

SDE++ subsidie: wij regelen alles voor u!

De SDE++ regeling (voluit: Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie) biedt kansen om op een aantrekkelijke manier te investeren in de opwekking van zonne-energie met zonnepanelen voor zakelijk gebruik. Voor hulp bij de aanvraag van de SDE++ subsidie voor 2022, schakelt u de experts van Zonnegilde in. We verzorgen het volledige traject voor u. Dankzij onze expertise en ervaring haalt u het maximale uit de SDE regeling voor zon-PV.

Recente projecten met SDE subsidie

Zonnegilde Project - WDOD Alterveer

Agri

Waterschap Drents Overijsselse Delta, Hoogeveen

145
geplaatste zonnepanelen
59450
Wp vermogen installatie
Zonnegilde Project VS - Apple Marknesse

Agri

VS Apple Industries B.V., Marknesse

1300
geplaatste zonnepanelen
585000
Wp vermogen installatie
Zonnegilde Project - MTS Van Vilsteren

Agri

MTC van Vilsteren, Kraggenburg

1450
geplaatste zonnepanelen
572.750
Wp vermogen installatie

Hoe werkt de SDE regeling?

De overheid gaat uit van een basisbedrag: wat kost het om hernieuwbare energie te produceren? Daarvan wordt een correctiebedrag afgetrokken: de zogenoemde waarde op de energiemarkt. Dat bedrag bespaart u immers op uw energierekening of ontvangt u van uw energiemaatschappij, als u stroom aan het net levert. De SDE regeling past zich zodoende aan de ontwikkeling van de elektriciteitsprijs aan. Een hogere energieprijs betekent een lagere subsidiebijdrage, maar de opgewekte energie brengt dan wel meer geld op. Bij een lagere energieprijs stijgt daarentegen de subsidiebijdrage, omdat de opgewekte energie minder opbrengt. Hierdoor heeft u over een periode van 15 jaar een sluitende businesscase die de overheid middels de SDE garandeert.

Meer informatie?

We helpen u graag bij uw subsidieaanvraag!

SDE subsidie zonnepanelen 2023

Hoeveel SDE subsidie u ontvangt voor zonnepanelen is afhankelijk van de hoogte waarvoor u inschrijft. Voor zonne-energieopwekking is de maximale vergoeding per type PV-installatie vastgesteld. De hoogte waarvoor u inschrijft, heet het fasebedrag. De SDE vergoeding bestaat uit meerdere onderdelen: een basisbedrag en het maximale subsidiebedrag.
Zonnepanelen Noorland Zonnegilde

SDE subsidie aanvragen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de uitvoeringsinstantie voor de SDE subsidie, hanteert strikte regels bij de toekenning. Zo gelden als voorwaarden voor SDE subsidie zonnepanelen alle benodigde vergunningen, berekeningen en documentatie. RVO neemt alleen volledige aanvragen in behandeling. De experts van Zonnegilde weten wat vereist is en hoe uw aanvraag de meeste kans maakt. We ondersteunen u daarbij en regelen alles.

Wilt u weten hoe we u kunnen helpen met een SDE project?

Neem snel contact op om de aanvraag tijdig en gedegen voor te bereiden.

Maak direct een afspraak!

Mocht je direct een afspraak willen inplannen bel of mail me gerust. 

Direct naar:

Woningbouw & Renovatie

Woningbouw & Renovatie

Zonnegilde berekening

Doe de Quickscan!

Ontdek hoe rendabel zonnepanelen voor uw bedrijfspand zijn.

Ja, ik wil gratis een berekening op maat: