Ballast Nedam, Almere

2380

geplaatste panelen

880.600

Wp vermogen installatie

389.118

Kilo CO² bespaard per jaar

Over het project

Ballast Nedam is een bouw- en ontwikkelingsbedrijf met hun hoofdkantoor gevestigd in Nieuwegein, Nederland. Ballast Nedam heeft een breed scala aan expertisegebieden, waaronder duurzame bouw, mobiliteit en infrastructuur. Het bedrijf heeft zichzelf ten doel gesteld om een duurzame toekomst te creëren door te investeren in innovatieve bouwwerken. Door het hele land zie je projecten van Ballast Nedam in de vorm van gebouwen, bruggen, huizen, wegen, tunnels, havens, ziekenhuizen en universiteitsgebouwen die het landschap vullen.

Tijdens dit project zijn er 2.380 zakelijke zonnepanelen geplaatst met een totaal vermogen van 880.600 Wp. Dit levert jaarlijks geschat 827.910 kWh op. Dit is genoeg om ongeveer 275 huishoudens jaarlijks van elektriciteit te voorzien. Bovendien wordt er naar verwachting maar liefst 389.118 kg CO2 per jaar bespaard, wat overeenkomt met de CO2-opname van zo’n 17.687 bomen. Dit is een indrukwekkende prestatie die Ballast Nedam zal helpen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen met als doelstelling om in 2025 geheel van het gas af te zijn.

Het team van Zonnegilde heeft hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het volledige traject tot aan de installatie correct en veilig werd uitgevoerd en tegelijkertijd aan alle eisen van Ballast Nedam voor het project voldeed. Het resultaat is een zonnepanelensysteem dat jarenlang schone energie zal leveren. De succesvolle afronding van dit project toont aan dat de expertise en ervaring van Zonnegilde kan worden ingeroepen voor grootschalige projecten zoals deze bij Ballast Nedam.

Zonnegilde gelooft dat zonne-energie een belangrijke rol zal spelen in de energietransitie en zet zich daarom in om zonne-energie voor iedereen toegankelijk te maken. Bent u ook geïnteresseerd in het installeren van zonnepanelen op uw bedrijfspand om uw ecologische voetafdruk te verkleinen? Neem dan contact op met een van de adviseurs van Zonnegilde om te zien wat zij voor u kunnen betekenen.

Impressie

Blijf op de hoogte!
Ontvang het laatste nieuws over duurzame energie!

Direct naar:

Woningbouw & Renovatie

Woningbouw & Renovatie