Energiek en collegiaal: prima klimaat om in te werken

“Energiek”, dat was de eerste indruk die Hendri Schilder had toen hij kwam solliciteren bij Zonnegilde. Treffender had het niet kunnen zijn. Toen hij eenmaal aan de slag ging, merkte hij dat ook “collegiaal” een passende typering is. De calculator heeft het niet alleen uitstekend naar zijn zin, hij kan ook zijn energie kwijt in het werk.

Zoals de IJsselmuider in zijn vrije tijd vol overgave bezig is met klussen en koken. Hij is ook liefhebber van klassieke muziek. “En van knooien”, voegt Hendri toe. Dat woord zal mensen elders in het land niet bekend voorkomen. Het werd in 2019 gekozen als mooiste Drentse woord, maar wordt kennelijk ook in Kampen en omgeving gebruikt. Het betekent ongeveer zoiets als ‘niet opschieten’, ‘lummelen’. Maar dan met een positieve insteek, want het leidt uiteindelijk tot creatieve ideeën.

Over creatieve ideeën gesproken… Als kind droomde Hendri ervan om op een grote, blauwe mammoetskelter rond te rijden. Waar je hem voor kunt wakker maken, als hij tegenwoordig ligt te dromen: “Voor een mens of dier in nood.”

Spread your wings

Op de vraag welk ongevraagd advies hij eventueel heeft voor Zonnegilde, luidt zijn antwoord: “Spread your wings!” De motivatie daarachter is dat de kennis en potentie van Zonnegilde voor veel meer bedrijven in het land waardevol kan zijn. De pragmatische aanpak kan bovendien helpen om Nederland sneller te vergroenen.

Tot slot biecht Hendri zijn grootste blunder ooit tijdens het werk op: “Dat was jaren geleden in de donkere dagen rond Kerst.  Toen werkten we een installatie uit, die was uitgericht op het noord… Niet handig, nee! Gelukkig kwamen we er op tijd achter. Het is uiteindelijk een heel mooie en rendabele PV-installatie geworden.”

Personeel

Werken bij Zonnegilde is werken aan een duurzame toekomst en aan een waardevolle carrière. Met volop kansen om mee te groeien met het bedrijf en de activiteiten. Lees  hier meer over onze vacatures.

 

Waarom Zonnegilde?

Deel dit bericht

Bent u ook benieuwd hoe u meer winst kunt behalen door te investeren in zonne-energie?

Zonnegilde helpt bedrijven, organisaties en instellingen met het aanvragen van subsidies en projecten op het gebied van zonne-energie: van advies tot uitvoering en nazorg. Alle oplossingen zijn kwalitatief hoogstaand en afgestemd op de specifieke behoeften van de klant.

Wilt u meer informatie ontvangen, of wilt u een afspraak met één van onze adviseurs? Neem contact op via  advies@zonnegilde.nl of 038-7730070.

Blijf op de hoogte!
Ontvang het laatste nieuws over duurzame energie!

Direct naar:

Woningbouw & Renovatie

Woningbouw & Renovatie

Zomersluiting:

Bij Zonnegilde B.V. genieten wij van maandag 25 juli tot en met vrijdag 12 augustus van de zomervakantie. Voor eventuele storingen kunt u 24/7 terecht bij Zonnegilde Facility per mail: facility@zonnegilde.nl.

Na de zomervakantie is het nog steeds mogelijk om de SDE++ subsidie aan te vragen. Uiteraard staan wij dan voor jullie klaar om de aanvraag te regelen. Een mooie zomer gewenst!