Subsidie
Zonnepanelen voor bedrijven

Zonnepanelen en bedrijven… Een gouden combinatie.

Met zonnepanelen op het dak van uw bedrijfspand bent u duurzaam en u bespaart flink op uw energiekosten. De subsidie op zonnepanelen voor bedrijven maakt het nóg aantrekkelijker. Zonnegilde helpt bedrijven met een grootverbruikaansluiting bij het realiseren van zonnepanelenprojecten. Heeft uw bedrijf een grootverbruikaansluiting?

Zonnepanelen bedrijfsmatig gebruiken

Steeds meer daken van bedrijfspanden kleuren groen…Niet letterlijk, maar figuurlijk door er zonnepanelen op te laten installeren. Zonnepanelen die groene stroom produceren. Stroom die een stuk milieuvriendelijker is dan gewone stroom. Zonnepanelen bedrijfsmatig gebruiken is een duurzame investering; in de toekomst, in kosten en in het pand. Om het gebruik van zonnepanelen voor bedrijven met een grootverbruikaansluiting te stimuleren is de SDE+-subsidie vanuit de overheid beschikbaar gesteld. Het subsidiebedrag wordt per kWh opgewekte stroom uitbetaald. 

Subsidie op zonnepanelen voor bedrijven

De subsidie op zonnepanelen voor bedrijven wordt voor een periode van 15 jaar toegekend. De uitbetaling is op basis van maandelijkse voorschotten en een jaarlijkse afrekening. De terugverdientijd op de investering in zonnepanelen door bedrijven wordt steeds korter en is afhankelijk van een aantal factoren. Op dit moment bedraagt de terugverdientijd van zonnepanelen door bedrijven met een grootverbruikaansluiting ongeveer 6 tot 7 jaar.

Financiering zonnepanelen voor bedrijven

Er zijn voor bedrijven 3 verschillende mogelijkheden om zonnepanelen te financieren:

  • 1. Een bedrijf financiert de zonnepanelen volledig zelf.
  • 2. Een bedrijf investeert 7,5% eigen vermogen en maakt gebruik van de financieringsregeling van Zonnegilde.
  • 3. Een bedrijf kiest ervoor om de financiering voor 100% te laten verzorgen door Zonnegilde.

Lees meer over de subsidie voor grootzakelijke gebruikers van zonnepanelen.

Voordelen van zonnepanelen op uw bedrijfspand

Met zonnepanelen op uw bedrijfspand bespaart u vanaf dag één op de energiekosten. Het gemiddelde rendement op uw geïnvesteerde vermogen is gemiddeld 7%. Maar er zijn nog meer voordelen te benoemen:

  1. Het pand wordt verduurzaamd door zonnepanelen. Mogelijk kan hierdoor een beter energielabel toekend worden. Ook wordt het bedrijfspand meer waard.
  2. De zonnepanelen worden bij financiering via Zonnegilde na afloop van de SDE+ subsidieperiode eigendom van de verhuurder/eigenaar van het pand voor €1,00.
  3. Een bedrijf kiest ervoor om de financiering voor 100% te laten verzorgen door Zonnegilde.

 

En heeft uw bedrijf zonne-energie over? Dat verkoopt u gewoon terug aan uw energieleverancier. Hiermee kunnen zij groene stroom doorleveren aan consumenten. Kortom; uw bedrijf voorzien van zonnepanelen loont!

Wanneer u het zonnepanelenproject volledig zelf financiert, dan bedraagt de terugverdientijd gemiddeld 6 tot 7 jaar. Dit is echter wel afhankelijk van een aantal factoren.

Zonnegilde ontzorgt bedrijven bij de aanschaf van zonnepanelen

Verbruikt u als bedrijf meer dan 3 x 80 Ampère? Dan bent u grootverbruiker. Wanneer u zonnepanelen laat installeren heeft u recht op de SDE+ beschikking. Dat is best een ingewikkeld verhaal, maar niet voor ons. Wij weten echt alles over zonne-energie voor bedrijven en de subsidieregeling. En die combinatie zorgt ervoor dat wij dé specialist zijn als het aankomt op advies en het gesubsidieerd realiseren van zonnepanelenprojecten. Wij kunnen het volgen voor u doen:

– Advies over de subsidieaanvragen en aanvragen van de subsidie voor uw bedrijf. Kosteloos en vrijblijvend.
– De engineering van de hele installatie, onder andere het uittekenen van de installatie op het dak van uw bedrijf.
– Toetsing van de constructie van het gebouw.
– Controle van de dakbedekking.
– Plaatsen en leveren van de zonnepanelen voor uw bedrijf.

Wij geven 15 jaar garantie op de installatie van zonnepanelen op bedrijfspanden en kunnen gedurende die periode ook het onderhoud verzorgen.

Persoonlijke aanpak

Het verwezenlijken van een dak vol zonnepanelen is een hele investering voor een bedrijf. In tijd en geld. En het is altijd maatwerk. Geen dak is immers hetzelfde. Wij staan bekend om onze expertise in zonnepanelen voor bedrijfen én onze persoonlijke aanpak. Wij werken uitsluitend met gerenommeerde partners samen en leveren vakwerk. En als u vragen heeft tijdens of na het traject, dan staan wij voor u klaar.

Meer informatie over zonnepanelen voor uw bedrijf? 

Meer informatie?

We helpen u graag bij uw subsidieaanvraag!

In 7 stappen besparen op uw zakelijke energierekening!

Besparen op de energiekosten is heel gemakkelijk. Zonnegilde realiseert in 7 stappen voor uw bedrijf een besparing tot wel 50% op de energiekosten. Wij ontzorgen u compleet en houden u goed op de hoogte van de vorderingen in het project.

1. Advies van Zonnegilde

We komen vrijblijvend langs voor een zakelijke en gratis advies

2. Subsidie

De subsidie wordt kosteloos en vrijblijvend aangevraagd voor uw bedrijf.

3. Zakelijke financiering

Wilt u zelf investeren of laat u Zonnegilde alles financieren?

4. Bouwkundige inspectie

We bekijken of het dak geschikt is voor plaatsing zonnepanelen.

5. Installatie

Zonnegilde plaatst zelf de zonnepanelen op het bedrijfspand.

6. Certificaten & energielabel

Na plaatsing krijgt uw bedrijf een GVO en kan uw organisatie een nieuw energielabel aanvragen.

7. Onderhoud

Zonnegilde verzorgt 15 jaar lang service en onderhoud aan de zonnepanelen.

Direct naar:

Woningbouw & Renovatie

Woningbouw & Renovatie

Zonnegilde berekening

Doe de Quickscan!

Ontdek hoe rendabel zonnepanelen voor uw bedrijfspand zijn.

Ja, ik wil gratis een berekening op maat:

Pinksteren:

Op Tweede Pinksterdag is ons kantoor gesloten. Voor dringende storingen die niet kunnen wachten tot dinsdag 21 mei, is ons Facility-team bereikbaar via e-mail op facility@zonnegilde.nl of telefonisch op 038-8200421.

Hemelvaart:

Op Hemelvaartsdag en de daaropvolgende vrijdag is ons kantoor gesloten. Voor dringende storingen die niet kunnen wachten tot maandag 13 mei, is ons Facility-team bereikbaar via e-mail op facility@zonnegilde.nl of telefonisch op 038-8200421.