Zonnegilde haalt lange termijn partners aan boord

Zonnegilde haalt lange termijn partners aan boord
Zonnegilde heeft lange termijn partners gevonden om samen verder door te groeien tot de grootste one-stop-shop voor duurzame energieoplossingen voor MKB-bedrijven en vastgoedeigenaren.

Zonnegilde heeft lange termijn partners gevonden om samen verder door te groeien tot de grootste one-stop-shop voor duurzame energieoplossingen voor MKB-bedrijven en vastgoedeigenaren. Zonnegilde maakt met deze participatie de eerste stap in haar ambitie om haar klanten vergaand te ondersteunen in hun energietransitie in tijden van netcongestie en oplopende energieprijzen.

Verdere groei voor ervaren MKB-zonnestroominstallateur

‘Met de participaties van MG Partners en SleevesUp kunnen we onze dienstverlening, productaanbod en organisatie verder uitbreiden om onze klanten in de opgave van de energietransitie te ondersteunen’, zegt Gerard de Ruiter, CEO van Zonnegilde. Als ervaren installateur van zonnestroominstallaties voor bedrijven, ontzorgt Zonnegilde haar klanten op het gebied van advies, ontwikkeling, financiering, engineering, installatie, beheer en onderhoud en re-powering. Sinds 2012 is Zonnegilde uitgegroeid tot één van de grotere landelijke zonnepanelen installateurs voor MKB-bedrijven en bouwpartners. Sinds 2012 installeert Zonnegilde zonnestroominstallaties voor klanten door heel Nederland. In 2021 installeerde Zonnegilde 68.000 zonnepanelen. Hiermee komt het totaal geïnstalleerd vermogen op ruim 150 MWp.

Dé one-stop-shop voor MKB energie- en opslagsystemen

Zonnegilde heeft de ambitie om de organisatie uit te bouwen en haar dienstverlening te verbreden tot een landelijk leidende one-stop-shop voor energie-, opslag- en duurzaamheidsoplossingen voor MKB-bedrijven, vastgoedeigenaren en gebruikers. Door de combinatie van managementparticipatie en de strategische partnerships met SleevesUp en MG Partners heeft Zonnegilde hiermee de financiële en operationele middelen om de organisatie versneld en duurzaam uit te bouwen in deze snelgroeiende markt. Hierbij ligt de focus op uitbouwen van de bestaande organisatie versterkt door partnerships en strategische overnames.

Binnen het groeipartnership blijft Zonnegilde onder leiding van Gerard de Ruiter samen met het bestaande managementteam. SleevesUp zal het management langere tijd zowel op strategisch als operationeel vlak ondersteunen in deze verdere ontwikkeling. MG Partners zal middels haar Energietransitiefonds kapitaal, kennis, ervaring en haar netwerk ter beschikking stellen om het groeiplan van het managementteam en SleevesUp verder te ondersteunen. 

Een zonnige toekomst voor duurzame energieoplossingen

Het totale aantal geïnstalleerde zonnepanelen in Nederland zal naar verwachting meer dan verviervoudigen van 7 GWp naar een totaal van 31 GWp (o.b.v. RES-data). De overheid stuurt aan op zonne-installaties op bedrijfsdaken en maakt dit voor overheidsgebouwen zelfs verplicht. Ook dienen vastgoedeigenaren te verduurzamen (o.a. verbeteren energielabel). ‘De dalende installatiekosten hebben de afgelopen jaren gezorgd voor aanzienlijk meer rendabele business cases, ook zonder subsidie. Met de huidig gestegen energieprijzen is de vraag naar zonnepanelen bij bedrijven inmiddels nog verder toegenomen. Ook zijn er op de langere termijn kansen in de vervanging- en upgradingsmarkt van Zon PV’, aldus De Ruiter.

Tevens zal naast de groei in elektrische personenwagens het aantal elektrische trucks en bestelauto’s in Nederland explosief groeien om aan milieumaatregelen te kunnen voldoen, van respectievelijk 300 naar 16.000 elektrische trucks en van 11.000 naar 225.000 elektrische bestelauto’s in 2030. Het huidige elektriciteitsnet is echter nog niet in staat deze substantiële additionele vraag te leveren in de komende jaren. De duurzame energieoplossingen van Zonnegilde bieden hierbij de oplossing om deze noodzakelijke groei wel voor MKB-bedrijven mogelijk te maken. 

De Ruiter voegt hieraan toe: ‘de huidige markt biedt enorm veel kansen voor een ervaren en specialistische zonne-installateur van onze omvang. Enerzijds ervaren wij een constant groeiende vraag naar een zonne-energie installateur met een ervaren bewezen trackrecord, maar ook met voldoende slagkracht en professionaliteit. Daarnaast is dezelfde klant op zoek naar een partij met geïntegreerde oplossingen op het gebied van zonne-energie, energieopslag en laden. Met ons totaalconcept hebben wij dé oplossing, die we verder zullen ontwikkelen met bestaande en nieuwe partners.’ 

Over SleevesUp

SleevesUp is een Nederlandse participatiemaatschappij, bestaande uit ervaren ondernemers, die naast mee-investerennadrukkelijk hands-on ondernemend betrokken is bij haar participaties. Het complementaire team van SleevesUp ondersteunt ondernemers en organisaties in verdere versnelling van de groei met diepgaande kennis en expertise op digitale groei, organische expansie en M&A. Meer informatie: www.sleevesup.nl

 

Over MG Partners

MG Partners is een Nederlandse investeringsmaatschappij gevestigd in Amsterdam en richt zich op winstgevende Nederlandse MKB-bedrijven, met een bewezen businessmodel, een overtuigende groeistrategie en sterk management. MG Partners investeert op een ondernemende en betrokken manier met een focus op selecte investeringsthema’s: Energietransitie,Digitale Marketing,
IT Services, Health & Wellbeing en Greenhouse Technology. Meer informatie: www.mgpartners.nl

Waarom Zonnegilde?

Deel dit bericht

HR Adviseur

Project Developer – laden op zon

Service monteur

Werkvoorbereider-Tekenaar PV-installaties

Open sollicitatie

Bent u ook benieuwd hoe u meer winst kunt behalen door te investeren in zonne-energie?

Zonnegilde helpt bedrijven, organisaties en instellingen met het aanvragen van subsidies en projecten op het gebied van zonne-energie: van advies tot uitvoering en nazorg. Alle oplossingen zijn kwalitatief hoogstaand en afgestemd op de specifieke behoeften van de klant.

Wilt u meer informatie ontvangen, of wilt u een afspraak met één van onze adviseurs? Neem contact op via  advies@zonnegilde.nl of 038-7730070.

Blijf op de hoogte!
Ontvang het laatste nieuws over duurzame energie!

Direct naar:

Woningbouw & Renovatie

Woningbouw & Renovatie