Raamovereenkomst Zonnegilde B.V. en WDODelta ondertekend

Marion Wichard, bestuurslid Waterschap Drents Overijsselse Delta en Gerard de Ruiter, directeur Zonnegilde B.V. ondertekenden vandaag de raamovereenkomst voor het plaatsen van zonnepanelen op maximaal 16 rioolwaterzuiveringen. De eerste opdracht betreft het realiseren van zonnepanelen op de rioolwaterzuiveringsinstallaties in Vollenhove, Smilde en Beilen. “Een hele mooie klus voor Zonnegilde uit Kampen,” zegt bestuurslid Marion Wichard.

“In 2017 hebben we onze route ‘Energieneutraal in 2025’ ingezet. Dat doen we door besparing én door zelf zoveel mogelijk onze eigen energie op te wekken. Op onze 16 zuiveringsinstallaties hebben we ruimte voor in totaal zo’n 40.000 panelen. Een enorm aantal,” licht Marion Wichard toe. “Bij een Europese aanbesteding heb je als opdrachtgever natuurlijk geen enkele invloed op de keuze van het bedrijf dat de klus gaat klaren, je bent gebonden aan de beste aanbieding. Maar ik zal niet verhullen dat ik blij ben dat het een bedrijf uit eigen regio is. Zo stimuleren we ook de regionale economie nog een beetje.”

Zonnegilde krijgt de opdracht voor het ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden (voor een periode van 10 jaar) van zonnepanelen op maximaal 16 RWZI locaties van WDODelta. In totaal wekken de ruim 3.400 zonnepanelen voor de eerste drie locaties 1.145.000 kWh per jaar op. Het waterschap kan hier per jaar 637 ton CO2 mee besparen.

De eigen terreinen bij de rioolwaterzuiveringsinstallaties (RWZI) lenen zich uitstekend voor het plaatsen van zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt grotendeels direct gebruikt door de RWZI’s zelf of wordt teruggeleverd aan het openbaar net, mits daar capaciteit voor is. Binnen nu en vier jaar moeten alle RWZI locaties voorzien worden van zonnepanelen, afhankelijk van vergunningen, subsidies en netcapaciteit.

 

Waarom Zonnegilde?

Deel dit bericht

Bent u ook benieuwd hoe u meer winst kunt behalen door te investeren in zonne-energie?

Zonnegilde helpt bedrijven, organisaties en instellingen met het aanvragen van subsidies en projecten op het gebied van zonne-energie: van advies tot uitvoering en nazorg. Alle oplossingen zijn kwalitatief hoogstaand en afgestemd op de specifieke behoeften van de klant.

Wilt u meer informatie ontvangen, of wilt u een afspraak met één van onze adviseurs? Neem contact op via  advies@zonnegilde.nl of 038-7730070.

Blijf op de hoogte!
Ontvang het laatste nieuws over duurzame energie!

Direct naar:

Woningbouw & Renovatie

Woningbouw & Renovatie

Zomersluiting:

Bij Zonnegilde B.V. genieten wij van maandag 25 juli tot en met vrijdag 12 augustus van de zomervakantie. Voor eventuele storingen kunt u 24/7 terecht bij Zonnegilde Facility per mail: facility@zonnegilde.nl.

Na de zomervakantie is het nog steeds mogelijk om de SDE++ subsidie aan te vragen. Uiteraard staan wij dan voor jullie klaar om de aanvraag te regelen. Een mooie zomer gewenst!