Paprikakwekerijen in Luttelgeest

Ruim 32.000 zonnepanelen bij Hoogweg Paprikakwekerijen in Luttelgeest

32000

geplaatste panelen

18100000

Wp vermogen installatie

Over het project

De pv-installatie van ruim 32.000 zonnepanelen bij Hoogweg Paprikakwekerijen in Luttelgeest, in opdracht van Oxin Growers, is gerealiseerd. Oxin Growers heeft gekozen voor een innovatieve opstelling, bestaande uit zowel een dakinstallatie van 8,8MW als een installatie van 9,3MW op de waterbassins. Het project voor de waterbassins is gerealiseerd in samenwerking met ZonOpWaterBassin.
Hoogweg Paprikakwekerijen, met locaties in de Noordoostpolder en Zuid-Holland, verwerkt haar paprika’s op een efficiënte, duurzame en milieuvriendelijke wijze. Met een totale oppervlakte van 160 hectare aan kassen is het bedrijf uitgegroeid naar een aanzienlijke omvang. De afgelopen jaren heeft Hoogweg geïnvesteerd in verschillende duurzame energiebronnen, waaronder aardwarmte, biomassa, warmtepompen en warmtekrachtkoppelingen. Met de toevoeging van 18MW aan zonne-energie wordt het bedrijfsproces verder verduurzaamd.
De pv-installatie op de waterbassins biedt naast de opwekking van zonnestroom meerdere voordelen. De combinatie van glas-glas-panelen en de reflectie van het water, samen met de koelende werking van het water, zorgt voor een hogere opbrengst van de panelen. Dit draagt bij aan het behoud van de waterkwaliteit in de bassins en vermindert tevens de verdamping van water, waardoor de ruimte effectief wordt gebruikt.

Impressie

Blijf op de hoogte!
Ontvang het laatste nieuws over duurzame energie!

Direct naar:

Woningbouw & Renovatie

Woningbouw & Renovatie

Zomer 2024:

Onze zomervakantie is begonnen! We genieten van onze vakantie tot en met vrijdag 16 augustus. 🌞

Voor zeer dringende storingen die niet kunnen wachten tot maandag 19 augustus, is Zonnegilde Facility bereikbaar via e-mail facility@zonnegilde.nl of telefonisch op 038-8200421.

We maken van deze tijd gebruik om lekker op te laden. 💪🔋 We kijken ernaar uit om na de vakantie weer met volle energie aan de slag te gaan met duurzame en innovatieve zonne-energieoplossingen.

We wensen iedereen een prachtige zomer toe!

Pinksteren:

Op Tweede Pinksterdag is ons kantoor gesloten. Voor dringende storingen die niet kunnen wachten tot dinsdag 21 mei, is ons Facility-team bereikbaar via e-mail op facility@zonnegilde.nl of telefonisch op 038-8200421.

Hemelvaart:

Op Hemelvaartsdag en de daaropvolgende vrijdag is ons kantoor gesloten. Voor dringende storingen die niet kunnen wachten tot maandag 13 mei, is ons Facility-team bereikbaar via e-mail op facility@zonnegilde.nl of telefonisch op 038-8200421.