Laden op Zon

Laden op Zon

Laden op Zon is onze oplossing die duurzaam transport mogelijk maakt voor alle bedrijven met een wagenpark van vijftig of meer vrachtwagens. Steeds meer transportbedrijven streven naar het gebruik van elektrische voertuigen. Niet alleen vanwege de kostenbesparingen, maar ook vanwege de groeiende vraag van hun opdrachtgevers om bij te dragen aan hun duurzame doelstellingen. Zo geldt er vanaf 2025 een nul procent emissiebeleid in de grote steden.

Direct contact?

Wilt u meer weten over Laden op Zon? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Elektrisch transport

Met het “Laden op Zon”-concept neemt Zonnegilde het volledige traject onder haar hoede, inclusief de ontwikkeling en technische realisatie van het project in samenwerking met de opdrachtgever. We adviseren transporteurs dus niet alleen over de verduurzaming van de totale energiehuishouding, maar faciliteren ook bij de techniek en financiering. Onze totaaloplossing maakt lokaal elektrisch laden technisch mogelijk – óók in het geval van netcongestie. Daarnaast maken we elektrisch rijden financieel rendabel, omdat lokaal laden van vrachtwagens op het eigen bedrijfsterrein competitiever is dan publiek laden. Bovendien kunnen er ook extra inkomsten gegenereerd worden door publieke exploitatie van het laadplein, waardoor er geld verdiend kan worden aan laden voor derden. Laden op Zon verzorgt een sluitende businesscase, waarbij de transporteur ervoor kan kiezen zelf te investeren of de investering deels door Zonnegilde te laten voorzien.

One stop shop

De transportsector heeft behoefte aan een one stop shop. Daarom geeft Zonnegilde advies, verzorgt de ontwikkeling en technische realisatie van het project in samenwerking met de opdrachtgever. De betrokkenheid van onze opdrachtgevers is van grote waarde, en we streven naar een nauwe samenwerking in al onze acties. Bovendien kunnen we de financiering verzorgen. We verzorgen het hele traject en nemen alles uit handen, dat geldt voor projecten met of zonder financiering. Zo kost het de klant zelf weinig tijd, wij doen de inspanning. We hebben Laden op Zon al geleverd bij meerdere grote transporteurs zoals Oegema Transport en E. van Wijk.

Over Zonnegilde

Zonnegilde is specialist op het gebied van zakelijke zonnepaneelprojecten. Het bedrijf uit Kampen adviseert bedrijven, (semi)overheden, vastgoedontwikkelaars, aannemers en grondeigenaren bij het verduurzamen en exploiteren van rendabele installaties en zonneparken. Daarnaast biedt Zonnegilde met Laden op Zon een oplossing voor duurzaam transport.

Laden op Zon in de media

Duurzame energie-expert Zonnegilde biedt transportbedrijven totaaloplossing: Transporteurs rijden én Laden op Zon

De veertig grootste Nederlandse steden zijn duidelijk: vanaf 2025 mogen transportbedrijven alleen nog met schone, veelal elektrische, vrachtwagens de binnensteden in. ‘Met ons programma Laden op Zon bieden wij dé duurzame totaalaanpak’, zegt directeur Gerard de Ruiter van Zonnegilde. ‘Laden op Zon is niet alleen duurzaam omdat de transporteurs groen gaan rijden, maar ook omdat het hen geld oplevert!’

Zonnegilde bouwt laadplein met zonnepanelen en batterij bij Oegema Transport

Zonnegilde is gestart met de bouw van een laadplein voor de elektrische vrachtwagens van Oegema Transport in Dedemsvaart. Bij de realisatie van het project zijn ABB en batterijleverancier iwell betrokken.

E. van Wijk Group zet in op duurzaamheid: zonnestroomsysteem met 2.800 zonnepanelen

GIESSEN • E. van Wijk Group uit Giessen kondigt aan dat het een overeenkomst heeft getekend met Zonnegilde voor de levering en plaatsing van een Zonnestroom- en Batterij-systeem.

Direct naar:

Woningbouw & Renovatie

Woningbouw & Renovatie