Investeren in zonnepanelen

Overweegt u zakelijk te investeren in zonnepanelen? Dan kunnen wij u vertellen, dat investeren in pv- installaties altijd een goede zet is. Om verschillende redenen. En wist u dat u ook zonnepanelen kunt laten plaatsen op uw bedrijfsgebouw zonder te investeren? Ook daar weet Zonnegilde alles van.

Doorpraten over de mogelijkheden van zonnepanelen voor uw bedrijfsgebouw? Plan een afspraak!

Direct contact?

Diverse financieringsvormen

Bedrijven kiezen steeds meer voor duurzame oplossingen. Een voor de hand liggende oplossing is het dak laten voorzien van zonnepanelen. Dat kost natuurlijk geld. Investeren in zonnepanelen kan op verschillende manieren. Wij werken met 3 investeringsvormen:

1. Zonnepanelen volledig zelf financieren

Bedrijven kunnen investeren in zonnepanelen door zelf 100% te investeren. Verschillende financieringspartijen, zoals banken, bieden groenfinancieringen of financial lease aan tegen zeer aantrekkelijke rentes.

2. Eigen vermogen in combinatie met Zonnegilde financiering

Dan is er nog een tweede optie om te investeren in zonnepanelen. Deze investeringsvorm is een samenwerking tussen verschillende partijen. Bijvoorbeeld tussen de klant, de bank en Zonnegilde. Een bedrijf brengt 7,5% van het eigen vermogen in en maakt gebruik van de financierings- mogelijkheden van Zonnegilde. De voorwaarden van deze vorm van financiering zijn erg gunstig.

3. Zonnepanelen zonder investeren

Een derde vorm van investeren in zonnepanelen is de financiering 100% laten financieren door Zonnegilde, oftewel zonnepalen op uw bedrijfspand zonder investeren. Met deze vorm, die we dakhuur noemen, stelt u uw dak beschikbaar voor de installatie van zonnepanelen en profiteert u van de opgewekte zonnestroom.

Subsidies beschikbaar

Welke investeringsvorm u ook kiest, u profiteert altijd van de opgewekte zonne-energie en deskundige begeleiding door Zonnegilde. Voor de opwekking van duurzame energie zijn bovendien subsidies beschikbaar. Meer weten over investeren in zonnepanelen en subsidies? Neem contact op met onze adviseurs.

“Zonnegilde helpt grootzakelijke gebruikers bij hun investering in zonnepanelen. Wij kunnen het hele project uit handen nemen. Vanaf de aanvraag van de SDE- subsidie tot het onderhoud van de installatie”.

Voordelen investeren in zonnepanelen

Steeds meer daken van bedrijfspanden worden voorzien van zonnepanelen. Investeren in een zonne-energieproject is interessant. Niet alleen omdat bespaard wordt op de energiekosten, maar ook omdat:

 • U niet meer afhankelijk bent van de constante schommelingen in de energiemarkt;
 • U geen dure energiebelasting en ODE (opslag duurzame energie) betaalt over de zonnestroom;
 • U heel milieuvriendelijk bezig bent;
 • U wellicht een hoger energielabel toegekend krijgt;
 • Uw pand stijgt in waarde.

We plaatsen de zonnepanelen altijd volgens de geldende richtlijnen en normen. Voor de werkelijke installatie van de zonnepanelen, controleren wij eerst de polisvoorwaarden van uw verzekeraar. Door te werken binnen de gestelde voorwaarden weten we zeker dat de installatie goedkeuring krijgt van de verzekeraar.

Zonnepanelen zonder investeren

Profiteren van zonnepanelen zonder te investeren? Ook dan kan Zonnegilde u helpen!

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen zonder te investeren is een optie waarbij wij de financiering volledig verzorgen. Bij deze vormstelt u uw dak aan ons beschikbaar. Dat noemen we dakhuur.

Wij plaatsen en onderhouden de volledige installatie. Na 15 jaar wordt u 100% eigenaar van de installatie, voor een bedrag van €1,-. Na deze periode kunnen de panelen nog minimaal 10 jaar goed gebruikt worden. Wel is het zo dat het rendement niet meer gegarandeerd wordt en kan fluctueren.

Tijdens de verhuurperiode profiteert de verhuurder van besparing op de netkosten. Ook ontvangt hij een periodieke huurvergoeding. Zonnepanelen op uw bedrijfspand zonder te investeren is mogelijk vanaf ongeveer 800 zonnepanelen. 

Zonnegilde helpt u bij de investering in zonnepanelen

De engineering en realisatie van een zonnepanelenproject is een ingewikkeld traject. Zonnegilde is hierin expert en verzorgt deze projecten van A tot Z.

Door onze persoonlijke benadering en vakmanschap hebben we de afgelopen jaren een grote klantenkring opgebouwd.

Wat wij voor u doen:

 • We vragen kosteloos de SDE-subsidie aan;
 • Engineering de complete installatie zelf;
 • Plaatsen van zonnepanelen op uw bedrijfspand met een eigen montageteam;
 • Mogelijkheid om een service- en onderhoudscontract af te sluiten;
 • Constructieve toetsing;
 • Controle dakbedekking;
 • Controle verzekeringseisen.

Waar moet u zelf rekening mee houden?

 • Uw energiecontract herzien;
 • Contract meetdienst afsluiten;
 • Verzekeraar op de hoogte stellen.

Meer weten over investeren in zonnepanelen?

Meer winst behalen door te investeren in zonnepanelen? Zonnegilde helpt bedrijven, organisaties en instellingen met het aanvragen van SDE-subsidie en de ontwikkeling van projecten op het gebied van zonne-energie; van advies tot uitvoering en nazorg. Alle oplossingen die wij bieden zijn kwalitatief hoogstaand en afgestemd op de specifieke behoeften van de klant

Ook investeren in zonne-energie?

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

In 7 stappen besparen op uw zakelijke energierekening!

Besparen op de energiekosten is heel gemakkelijk. Zonnegilde realiseert in 7 stappen voor uw bedrijf een besparing tot wel 50% op de energiekosten. Wij ontzorgen u compleet en houden u goed op de hoogte van de vorderingen in het project.

1. Advies van Zonnegilde

We komen vrijblijvend langs voor een zakelijke en gratis advies

2. Subsidie

De subsidie wordt kosteloos en vrijblijvend aangevraagd voor uw bedrijf.

3. Zakelijke financiering

Wilt u zelf investeren of laat u Zonnegilde alles financieren?

4. Bouwkundige inspectie

We bekijken of het dak geschikt is voor plaatsing zonnepanelen.

5. Installatie

Zonnegilde plaatst zelf de zonnepanelen op het bedrijfspand.

6. Certificaten & energielabel

Na plaatsing krijgt uw bedrijf een GVO en kan uw organisatie een nieuw energielabel aanvragen.

7. Onderhoud

Zonnegilde verzorgt 15 jaar lang service en onderhoud aan de zonnepanelen.

Direct naar:

Woningbouw & Renovatie

Woningbouw & Renovatie

Zonnegilde berekening

Doe de Quickscan!

Ontdek hoe rendabel zonnepanelen voor uw bedrijfspand zijn.

Ja, ik wil gratis een berekening op maat:

Pinksteren:

Op Tweede Pinksterdag is ons kantoor gesloten. Voor dringende storingen die niet kunnen wachten tot dinsdag 21 mei, is ons Facility-team bereikbaar via e-mail op facility@zonnegilde.nl of telefonisch op 038-8200421.

Hemelvaart:

Op Hemelvaartsdag en de daaropvolgende vrijdag is ons kantoor gesloten. Voor dringende storingen die niet kunnen wachten tot maandag 13 mei, is ons Facility-team bereikbaar via e-mail op facility@zonnegilde.nl of telefonisch op 038-8200421.