Hoe helpt Zonnegilde bij SDE++ subsidie?

Bedrijven en non-profitorganisaties kunnen dit jaar opnieuw de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) aanvragen. De aanvraagronde 2024 opent op 10 september 2024 en er is dit jaar maar liefst 11,5 miljard euro beschikbaar voor duurzame energie-opwek en vermindering van CO2-uitstoot. Zonnegilde biedt al sinds 2014 ondersteuning bij het aanvragen en realiseren van projecten met SDE subsidie. Onze expertise richt zich op grootzakelijke klanten in diverse sectoren, waaronder transport, logistiek, productie, vastgoed, retail en onderwijs.

Als uw bedrijf of organisatie een verduurzamingsambitie heeft en daarbij gebruik zou willen maken van de SDE++ regeling kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs. Het traject start met een globale verkenning. Wat zijn uw wensen en behoeften? Welke PV-oplossing leidt op de lange termijn tot de meest duurzame investering? Komt uw project in aanmerking voor een SDE++ subsidie en zo ja, hoe komt u dan tot een sluitende businesscase die ook rendabel is?

Met de SDE++ subsidie is het in veel gevallen mogelijk dat de overheid meebetaalt aan de transitie naar klimaatneutrale energieopwekking. Voor 15 jaar wordt het rendement gegarandeerd als de te verwachten CO2-reductie in aanmerking komt voor de subsidie.

We splitsen het traject op in twee fasen:

  1. Vooronderzoek

Tijdens het voortraject worden er een aantal zaken in kaart gebracht en beoordeeld, zoals het (verwachte) eigen verbruik, de huidige elektriciteitsaansluiting en de dakconstructie. Uitgebreid vooronderzoek stelt ons in staat om de subsidie zo effectief mogelijk te benutten. Door krapte op het elektriciteitsnet mogen installaties maximaal 50% van het piekvermogen terugleveren aan het elektriciteitsnet. We denken mee en het vooronderzoek is cruciaal vanwege de eisen van de regeling. Dit jaar is de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voornemens om een categorie voor kleine dak aanpassingen en lichtgewicht zonnepanelen open te stellen.

  1. Traject begeleiden tijdens aanvraag

Op 10 september 2024 opent de inschrijving voor de SDE++. Onze ervaring leert dat het belangrijk is om ongeveer acht tot tien weken van tevoren te beginnen met de voorbereidingen voor de aanvraag, aangezien dit enige tijd en inspanning vergt om goed te doen. Bovendien zijn er verschillende fases waarin de subsidie aangevraagd kan worden. Het kiezen van de juiste fase hangt af van strategische overwegingen, zoals de slagingskans en het inschrijfbedrag. Samen bepalen we in welke fase we de subsidie aanvragen. Dit is onder meer afhankelijk van het bedrag waarvoor de aanvraag wordt ingediend, de lange-termijnstroomprijs en de emissiefactor. We ontzorgen u bij het complete traject vanaf het aanvragen tot bij de realisatie.

Er zijn vaak financiële voordelen te behalen door de combinatie van SDE++ subsidie en bijvoorbeeld eigen laadpalen en/of batterijen.  Wilt u meer weten of bent u op zoek naar advies? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Waarom Zonnegilde?

Deel dit bericht

Open sollicitatie

Bent u ook benieuwd hoe u meer winst kunt behalen door te investeren in zonne-energie?

Zonnegilde helpt bedrijven, organisaties en instellingen met het aanvragen van subsidies en projecten op het gebied van zonne-energie: van advies tot uitvoering en nazorg. Alle oplossingen zijn kwalitatief hoogstaand en afgestemd op de specifieke behoeften van de klant.

Wilt u meer informatie ontvangen, of wilt u een afspraak met één van onze adviseurs? Neem contact op via  advies@zonnegilde.nl of 038-7730070.

Blijf op de hoogte!
Ontvang het laatste nieuws over duurzame energie!

Direct naar:

Woningbouw & Renovatie

Woningbouw & Renovatie

Zomer 2024:

Onze zomervakantie is begonnen! We genieten van onze vakantie tot en met vrijdag 16 augustus. 🌞

Voor zeer dringende storingen die niet kunnen wachten tot maandag 19 augustus, is Zonnegilde Facility bereikbaar via e-mail facility@zonnegilde.nl of telefonisch op 038-8200421.

We maken van deze tijd gebruik om lekker op te laden. 💪🔋 We kijken ernaar uit om na de vakantie weer met volle energie aan de slag te gaan met duurzame en innovatieve zonne-energieoplossingen.

We wensen iedereen een prachtige zomer toe!

Pinksteren:

Op Tweede Pinksterdag is ons kantoor gesloten. Voor dringende storingen die niet kunnen wachten tot dinsdag 21 mei, is ons Facility-team bereikbaar via e-mail op facility@zonnegilde.nl of telefonisch op 038-8200421.

Hemelvaart:

Op Hemelvaartsdag en de daaropvolgende vrijdag is ons kantoor gesloten. Voor dringende storingen die niet kunnen wachten tot maandag 13 mei, is ons Facility-team bereikbaar via e-mail op facility@zonnegilde.nl of telefonisch op 038-8200421.