Energiefonds Overijssel en Zonnegilde breiden samenwerking uit met nieuwe zon-pv projecten

Op 19 juni heeft de financial close plaatsgevonden tussen Zonnegilde en Energiefonds Overijssel. Nu de in maart 2016 ondertekende eerste financieringstranche goed loopt, is besloten de tweede financieringstranche in te zetten. Het betreft een nieuwe investering die gaat bijdragen aan de realisatie van ca 44 zon-PV projecten waarbij ongeveer 15 miljoen KWH aan elektriciteit wordt opgewekt. Dat staat gelijk aan ongeveer 4300 huishoudens. Op dinsdag 12 september hebben partijen gezamenlijk het glas mogen heffen op deze feestelijke gebeurtenis op één van de daken van Landstede groep te Zwolle.

Succesvolle doorontwikkeling

Een financial close houdt in dat alle projectdetails en financiële overeenkomsten zijn ondertekend en de daarvoor benodigde condities zijn behaald. Hierdoor kan de tweede tranche van start gaan. De nieuwe investering van Energiefonds Overijssel bedraagt € 1.468.677, bijna het dubbele van de investering van de projecten in de eerste tranche. Het totale bedrag van € 21.677.353 is verder ingevuld met investeringen van de coöperatie van dakeigenaren (de bedrijven op wiens daken de installaties komen te liggen) en de commerciële banken Triodos Bank N.V. en BNG Bank. De eerste tranche werd nog volledig met behulp van het Energiefonds Overijssel en de coöperatie van dakeigenaren gefinancierd. Zonnegilde heeft de samenwerking verder uitgebreid met financiering door de commerciële banken. Met de hulp van Energiefonds Overijssel heeft Zonnegilde de zon-PV projecten succesvol kunnen (door)ontwikkelen.

Zonnegilde

Zonnegilde B.V. is een specialist op het gebied van adviseren, financieren en realiseren van zon-PV projecten voor instellingen en zakelijke eindgebruikers.

Wilt u kosten besparen én op een duurzame manier ondernemen, dan is het zeker interessant om gebruik te maken van zonne-energie.

Energiefonds Overijssel

Energiefonds Overijssel financiert projecten op het gebied van energiebesparing en productie van nieuwe energie. Niet op de traditionele manier met subsidies, maar door participaties, leningen en garanties. Zo draagt Energiefonds Overijssel bij aan werkgelegenheid, ondernemerschap en innovatie. En aan de ambitie van Overijssel: 20% nieuwe energie in 2023.

Triodos Bank

Triodos Bank NV, opgericht in 1980, is een onafhankelijke bank die staat voor duurzaam en transparant bankieren. Triodos Bank financiert bedrijven, instellingen en projecten met een meerwaarde op sociaal, ecologisch en cultureel gebied, daartoe in staat gesteld door spaarders en beleggers die kiezen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en een duurzame samenleving.

BNG Bank

BNG Bank is betrokken partner voor een duurzamer Nederland. De bank ondersteunt overheidsbeleid door op basis van haar excellente kredietwaardigheid goedkope financiering te verstrekken aan gemeenten, woningcorporaties, zorg- en onderwijsinstellingen en andere instellingen met een maatschappelijk belang. Met een balans van meer dan EUR 150 miljard is BNG Bank de vierde bank van Nederland.

Waarom Zonnegilde?

Deel dit bericht

Bent u ook benieuwd hoe u meer winst kunt behalen door te investeren in zonne-energie?

Zonnegilde helpt bedrijven, organisaties en instellingen met het aanvragen van subsidies en projecten op het gebied van zonne-energie: van advies tot uitvoering en nazorg. Alle oplossingen zijn kwalitatief hoogstaand en afgestemd op de specifieke behoeften van de klant.

Wilt u meer informatie ontvangen, of wilt u een afspraak met één van onze adviseurs? Neem contact op via  advies@zonnegilde.nl of 038-7730070.

Blijf op de hoogte!
Ontvang het laatste nieuws over duurzame energie!

Direct naar:

Woningbouw & Renovatie

Woningbouw & Renovatie