€8 mln voor samenwerking mbo en bedrijf

Bij de nieuwste subsidieronde van het Regionaal Investeringsfonds mbo (RIF) kent onderwijsminister Ingrid van Engelshoven €7,8 mln toe aan acht samenwerkingsverbanden tussen mbo-scholen en bedrijven gericht op IT, groen, zorg, bouw, logistiek en horeca. Dat maakte het ministerie van Onderwijs maandag bekend.

Rond de €2 mln gaat naar het zogeheten Energy College, waarin zeven scholen en de provincies Groningen, Friesland en Drenthe zich hebben verenigd. Het geld is bestemd voor een traject waarin met bedrijven wordt samengewerkt om mensen op te leiden voor de energietransitie, de overstap van fossiele naar duurzame brandstoffen.

Agrosector

Daarnaast gaat er geld naar de agrosector in Oost-Nederland, waar de vraag naar mbo-geschoold personeel groeit terwijl het aantal studenten in het groen onderwijs afneemt. De subsidie moet deze trend zien te keren door een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Het RIF heeft als doel om mbo-studenten beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt door hen al tijdens hun studie te laten werken met de nieuwste technieken en methoden. Sinds 2014 hebben 119 samenwerkingsverbanden vanuit het Rijk ruim €108 mln ontvangen, waar nog eens €231 mln is bijgeplust door bedrijven en regionale overheden.

Waarom Zonnegilde?

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter

Bent u ook benieuwd hoe u meer winst kunt behalen door te investeren in zonne-energie?

Zonnegilde helpt bedrijven, organisaties en instellingen met het aanvragen van subsidies en projecten op het gebied van zonne-energie: van advies tot uitvoering en nazorg. Alle oplossingen zijn kwalitatief hoogstaand en afgestemd op de specifieke behoeften van de klant.

Wilt u meer informatie ontvangen, of wilt u een afspraak met één van onze adviseurs? Neem contact op via  advies@zonnegilde.nl of 038-7730070.

Blijf op de hoogte!
Ontvang het laatste nieuws over duurzame energie!

Direct naar:

Woningbouw & Renovatie

Woningbouw & Renovatie