E. van Wijk Group sluit overeenkomst met Zonnegilde & iwell.

tekenmoment-E.-van-Wijk-Zonnegilde -en-iwell

E. van Wijk Group sluit overeenkomst met Zonnegilde & iwell voor levering van PV-systeem met slim batterijsysteem, en biedt daarmee een oplossing voor het ontbreken van een toereikende netcapaciteit voor het opladen van hun E-trucks.

Giessen 20-07-2023 – E. van Wijk Group, een internationaal logistiek bedrijf, dat gespecialiseerd is in internationaal transport, warehousing en distributie, kondigt met trots aan dat het een overeenkomst heeft getekend met Zonnegilde, voor de levering en plaatsing van een Zonnestroom- en slim Batterij-systeem.  De PV-installatie zal door Zonnegilde gerealiseerd worden om E-trucks duurzaam te laden doormiddel van snelladers op het bedrijventerrein De Rietdijk in Giessen.  Door netcongestie en de toenemende stroomvraag zal het zonnestroomsysteem worden gerealiseerd met een slim batterijsysteem van iwell.

Met dit PV- en het batterij opslagsysteem bieden Zonnegilde en iwell een oplossing voor het ontbreken van een toereikende netaansluiting. ‘’Door deze samenwerking stelt de E. van Wijk Group zeker dat de toekomstige vloot van E-trucks duurzaam geladen kunnen worden’ zo vertelt Ewout van Wijk.

Het zonnestroomsysteem, geleverd door Zonnegilde, bestaat uit ruim 2.800 zonnepanelen, deze panelen zullen 1.412 MWh/jaar aan duurzame energie opwekken. De batterij van 4,3 MWh in combinatie met het energie management systeem zal de opgewekte energie opslaan en beschikbaar stellen voor de E-trucks en het eigen verbruik.

Het ontbreken van een toereikende netcapaciteit voor de inzet van E-trucks was een belangrijke uitdaging waarmee E. van Wijk Group werd geconfronteerd.  iwell benadrukt dat het slimme batterijsysteem fungeert als dirigent van de energiestromen van E. van Wijk door de snelladers en zonnepanelen aan te sturen, HBE’s (Hernieuwbare Brandstof Eenheden) te verkrijgen en de netaansluiting te bewaken. waardoor het bedrijf de vrijheid heeft om naast het huidig verbruik hun E-trucks op te laden op het moment dat het hen het beste uitkomt qua planning, zonder zich zorgen te hoeven maken over de beschikbaarheid van voldoende netcapaciteit.
Tevens spreekt Jan Willem de Jong (CEO iwell) zijn bewondering uit voor E. van Wijk Group die inziet dat de energietransitie zijn business in de kern transformeert. Nu energie een veel belangrijker onderdeel van de transportwereld wordt. Wij zijn er trots op om hem daarbij te helpen en zo een belangrijke rol te kunnen spelen in zijn energietransitie.

Door gebruik te maken van de batterij als energieopslagsysteem, maakt E. van Wijk optimaal gebruik van de opgewekte zonne-energie en vermindert het de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Netcongestie is een groeiend probleem voor het bedrijfsleven en specifiek ook voor de transportsector, waarbij het huidige elektriciteitsnetwerk moeite heeft om de toenemende vraag naar energie van elektrische voertuigen op te vangen. Deze innovatieve oplossing bij E. van Wijk Group sluit aan bij het “Laden op Zon” concept van Zonnegilde “Met dit concept helpen wij bedrijven in de transportsector in de volgende stap om elektrisch rijden mogelijk te maken” aldus Gerard de Ruiter van Zonnegilde.

De samenwerking met Zonnegilde en iwell is een belangrijke stap in het streven van E. van Wijk Group naar duurzame logistiek.  Bij de uitvraag in het voortraject is E. van Wijk Group geadviseerd door Stel…/Energiedaden.

Waarom Zonnegilde?

Deel dit bericht

Open sollicitatie

Bent u ook benieuwd hoe u meer winst kunt behalen door te investeren in zonne-energie?

Zonnegilde helpt bedrijven, organisaties en instellingen met het aanvragen van subsidies en projecten op het gebied van zonne-energie: van advies tot uitvoering en nazorg. Alle oplossingen zijn kwalitatief hoogstaand en afgestemd op de specifieke behoeften van de klant.

Wilt u meer informatie ontvangen, of wilt u een afspraak met één van onze adviseurs? Neem contact op via  advies@zonnegilde.nl of 038-7730070.

Blijf op de hoogte!
Ontvang het laatste nieuws over duurzame energie!

Direct naar:

Woningbouw & Renovatie

Woningbouw & Renovatie

Pinksteren:

Op Tweede Pinksterdag is ons kantoor gesloten. Voor dringende storingen die niet kunnen wachten tot dinsdag 21 mei, is ons Facility-team bereikbaar via e-mail op facility@zonnegilde.nl of telefonisch op 038-8200421.

Hemelvaart:

Op Hemelvaartsdag en de daaropvolgende vrijdag is ons kantoor gesloten. Voor dringende storingen die niet kunnen wachten tot maandag 13 mei, is ons Facility-team bereikbaar via e-mail op facility@zonnegilde.nl of telefonisch op 038-8200421.