Nieuwsbrief juli 2020

“Blik vooruit: nieuwe kansen”

Zo’n rare tijd als het afgelopen half jaar zullen we waarschijnlijk nooit meer meemaken. Toch hebben we bij Zonnegilde redelijk door kunnen werken en op dit moment zijn we druk met het afwerken van de laatste projecten voor de zomervakantie.  

Ondertussen zijn we ook al begonnen met de voorbereidingen op het najaar. Met veel verwachting kijken we uit naar de verdere versoepeling van de coronamaatregelen én naar de tender van de Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE++). Daarover leest u verderop in deze nieuwsbrief meer.

SDE++ regeling kan helpen bij groen herstel van economie

De coronacrisis mag de uitvoering van het klimaatbeleid niet vertragen. Daarvoor waarschuwde De Nederlandsche Bank eind mei. De lockdown zorgde wereldwijd voor een tijdelijke daling van de CO2-uitstoot, maar dat is niet genoeg. Er zijn structurele maatregelen nodig om de Parijse klimaatdoelen te halen, aldus DNB. Herstel van de economie zou daarom moeten samengaan met een groen herstel.

Zo’n zelfde boodschap gaven bijna 250 Nederlandse bedrijven op 19 juni af met de verklaring ‘Dutch businesses endorse sustainability in COVID-19 recovery’. Op initiatief van de Dutch Sustainable Growth Coalition, en in samenwerking met onder meer MVO Nederland en VNO-NCW, pleiten zij ervoor duurzaamheid als hoeksteen te nemen voor de corona-herstelplannen. “Als we nu juist handelen, kunnen we niet alleen onze economie versterken, maar ook de negatieve impact op ons milieu, de samenleving en het welzijn van mensen en bedrijven zo klein mogelijk houden.”

Nieuwe kansen voor bedrijven

Nu steeds meer coronamaatregelen worden versoepeld, komt ook de economie weer op gang. Regeren is vooruitzien en dat geldt ook voor ondernemers. Wie plannen heeft om te investeren in zonnepanelen, kan zich het beste nu al oriënteren. Wij vertellen graag wat de mogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld met de nieuwe Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE++).

De SDE++ regeling is op flink wat onderdelen anders dan de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) die afgelopen jaren gold – en door verlenging ook nu nog kansen biedt. Wat moet u doen om te profiteren van deze regelingen en welke is voor u het meest gunstig? Daarover adviseren we u graag.

Zodat u beslagen ten ijs komt als de tender 2020 van de SDE++ op 24 november (nieuwe datum!) wordt opengesteld. Voor deze tender is 5 miljard euro subsidie beschikbaar. Neem vandaag nog contact met ons op om een (bel)afspraak te maken: (038) 773 00 70.

Meer tijd voor aanvraag SDE++

De openstelling van SDE++ is acht weken uitgesteld. Minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) maakte dat vorige week bekend. Inschrijven kan nu vanaf 24 november.

Het uitstel heeft alles te maken met corona. Bedrijven die van de regeling gebruik willen maken, hebben last van vertraging bij overheden die vergunningen moeten verlenen voor projecten. Daardoor zou een deel van de projecten niet meer voor de openstelling van 2020 aangemeld kunnen worden.  Dat zou betekenen dat ze pas eind 2021 in gang gezet kunnen worden.

Ook Wiebes’ eigen ministerie kan de extra weken goed gebruiken: de uitwerking van de regelgeving en de benodigde goedkeuring van de Europese Commissie blijken meer tijd te kosten. De bewindsman verwacht de definitieve regeling in augustus in de Staatscourant te kunnen publiceren.

Fijne en veilige vakantie!

Het is volop zomer. Voor veel mensen zal deze vakantie anders uitpakken dan ze hadden gepland. Toch wensen we iedereen een heel fijne en vooral veilige en gezonde vakantie.

Wij benutten de bouwvakperiode zelf ook om weer op te laden. Zonnegilde is gesloten van maandag 27 juli tot en met vrijdag 15 augustus. Voor dringende storingenzijn we bereikbaar via email: facility@zonnegilde.nl.

Waarom Zonnegilde?

Deel dit bericht

Bent u ook benieuwd hoe u meer winst kunt behalen door te investeren in zonne-energie?

Zonnegilde helpt bedrijven, organisaties en instellingen met het aanvragen van subsidies en projecten op het gebied van zonne-energie: van advies tot uitvoering en nazorg. Alle oplossingen zijn kwalitatief hoogstaand en afgestemd op de specifieke behoeften van de klant.

Wilt u meer informatie ontvangen, of wilt u een afspraak met één van onze adviseurs? Neem contact op via  advies@zonnegilde.nl of 038-7730070.

Blijf op de hoogte!
Ontvang het laatste nieuws over duurzame energie!

Direct naar:

Woningbouw & Renovatie

Woningbouw & Renovatie

Zomersluiting:

Bij Zonnegilde B.V. genieten wij van maandag 25 juli tot en met vrijdag 12 augustus van de zomervakantie. Voor eventuele storingen kunt u 24/7 terecht bij Zonnegilde Facility per mail: facility@zonnegilde.nl.

Na de zomervakantie is het nog steeds mogelijk om de SDE++ subsidie aan te vragen. Uiteraard staan wij dan voor jullie klaar om de aanvraag te regelen. Een mooie zomer gewenst!