Accountmanager Wilco Vloedgraven ‘We gaan naar een all-electric wereld, en als echte e-man word ik daar heel enthousiast van’

Bij Zonnegilde werken mensen met passie. Neem onze accountmanager Wilco Vloedgraven: niet alleen op het werk gedreven, maar ook thuis. Wilco’s huis in Hattem zit namelijk vol met smart home-technologie. En zijn CV-ketel heeft hij afgesteld op vijftig graden, om te onderzoeken of hij het zo tóch warm genoeg kan krijgen. Met zijn elektrotechnische achtergrond en interesse in duurzaamheid en technologie voelt Wilco zich als een vis in het water bij Zonnegilde. Hij stapte begin dit jaar over naar ons bedrijf. Lees hier waarom hij voor zijn huidige functie koos en wat die precies inhoudt.  

Foto Wilco Vloedgraven bij zijn auto

Als accountmanager voert Wilco de eerste gesprekken met nieuwe klanten en inventariseert hij hun specifieke behoeften. Dat is een leuke klus, want er zijn veel verschillende gegevens nodig om een goed doortimmerde offerte te kunnen neerleggen. Het is juist de combinatie van technische details en het persoonlijke contact met klanten wat Wilco trekt. “De technische uitdagingen bij Zonnegilde passen goed bij mij. Ik wil graag een actieve bijdrage leveren aan de energietransitie waar we met zijn allen voor staan. Dat heeft uiteindelijk doorslag gegeven om voor Zonnegilde te kiezen.”

Geen standaardoplossingen

Wilco vindt het leuk om dingen uit te puzzelen, en dan zit je bij Zonnegilde goed. Want verduurzamen is per definitie maatwerk en de geboden technische oplossing moet echt passen bij de klant. “Onze klanten zijn actief in de meest uiteenlopende sectoren – van een timmerfabriek tot een tankstation tot een transportbedrijf. De enige overeenkomst is de wens om de bedrijfsvoering te verduurzamen, bijvoorbeeld met zonnepanelen op het dak in combinatie met een batterij-opslagsysteem, of Laden op Zon oplossingen voor EV-vrachtwagens. Je snapt: dan gaan standaardoplossingen niet werken. Iedere klant heeft een specifieke behoefte, en ik vind het leuk om daarbij aan te sluiten. Via rekenmodellen maken we de complexe puzzel eenvoudig en kijken we wat nu technisch gezien de beste oplossing is. Het is mooi als je bij de klant zit en je kunt laten zien: ‘Kijk, we hebben rekenmodellen en met jouw data gebeurt er dit. En als je verbruik 20 procent méér wordt, dan is het handig om dat te installeren’. Op die manier denk je echt mee in de toekomst. Het gaat immers vaak om flinke investeringen.”

Gemoedelijk en relaxt

Hoewel hij er nog niet zo heel lang rondloopt, is het Wilco wel al opgevallen dat het er bij Zonnegilde gemoedelijk en relaxt aan toegaat. “Het is een informeel bedrijf: iedereen doet zo goed mogelijk z’n ding. En natuurlijk op vrijdagmiddag samen een drankje doen, met blokjes kaas en andere hapjes. Supergezellig om je collega’s ook eens op die manier mee te maken, al heb ik gemerkt dat je wel moet oppassen dat je er niet om zeven uur ’s avonds nóg zit…”

Heeft hij nog tips voor mensen die bij Zonnegilde zouden willen werken? “Je moet ervoor zorgen dat je steeds goed aangehaakt blijft bij de veranderende omgeving waar je actief bent. Dat betekent: leren van projecten, en soms dingen anders durven te doen. Dat brengt geregeld uitdagingen mee, maar het is zeker haalbaar met de juiste aanpak. En dat vind ik ook het leuke ervan. De energiemarkt is momenteel volop in transitie en niemand kan precies voorspellen waar het naartoe gaat. Als je zoals Zonnegilde actief bent in zo’n markt, is het niet vreemd dat je je als bedrijf zelf ook moet blijven ontwikkelen. We ontwikkelen nieuwe oplossingen, en het opslaan van energie staat nog in kinderschoenen. We gaan naar een all-electric wereld, en als echte e-man word ik daar heel enthousiast van. Ik ben erg benieuwd naar de ontwikkelingen in de komende tien jaar!”

Werken bij Zonnegilde

Bij Zonnegilde wordt hard gewerkt aan de energietransitie. Geïnteresseerd in werken bij ons? We zijn op zoek naar collega’s om ons team te versterken. Bekijk hier onze vacatures. Een kop koffie staat klaar om kennis te maken!

Waarom Zonnegilde?

Deel dit bericht

HR Adviseur

Project Developer – laden op zon

Service monteur

Werkvoorbereider-Tekenaar PV-installaties

Open sollicitatie

Bent u ook benieuwd hoe u meer winst kunt behalen door te investeren in zonne-energie?

Zonnegilde helpt bedrijven, organisaties en instellingen met het aanvragen van subsidies en projecten op het gebied van zonne-energie: van advies tot uitvoering en nazorg. Alle oplossingen zijn kwalitatief hoogstaand en afgestemd op de specifieke behoeften van de klant.

Wilt u meer informatie ontvangen, of wilt u een afspraak met één van onze adviseurs? Neem contact op via  advies@zonnegilde.nl of 038-7730070.

Blijf op de hoogte!
Ontvang het laatste nieuws over duurzame energie!

Direct naar:

Woningbouw & Renovatie

Woningbouw & Renovatie