Zonnelaadinstallatie in gebruik bij transportbedrijf E. van Wijk 

Zonnelaadinstallatie in gebruik bij transportbedrijf E. van Wijk 

De Laden op Zon installatie voor e-trucks bij het transportbedrijf E. van Wijk in Giessen is klaar voor gebruik. Vanaf nu wordt het lokale verbruik geleverd door de zon in plaats van door het stroomnet. Onze samenwerking met slimme batterij leverancier iwell zorgt ervoor dat E. van Wijk zelf de benodigde groene energie produceert om de elektrische vrachtwagens te laden. Het overvolle stroomnet was de reden dat E. van Wijk moest uitwijken naar een alternatieve oplossing voor het laden van de elektrische voertuigen in het wagenpark. Met 2.800 zonnepanelen en een slim batterijsysteem worden de duurzaamheidsambities nu toch gehaald.  

 Netcongestie is nog steeds aan de orde van de dag. Voor veel bedrijven is het een complexe uitdaging om aan hun duurzaamheidsambities te voldoen, omdat ze sterk afhankelijk zijn van het overvolle stroomnet. In het geval van netcongestie maakt onze totaaloplossing elektrisch laden lokaal toch mogelijk. Dit het tweede Laden op Zon-project dat succesvol wordt opgeleverd.   

Groene ambities 

Elektrisch rijden is een ambitie van een steeds groter aantal transportbedrijven. Het is kosten efficiënter, duurzamer en steeds vaker vragen opdrachtgevers om een bijdrage van hun transporteur aan verduurzaming. Bovendien geldt er vanaf 2025 een zero-emissie beleid in veel binnensteden. Ewout van Wijk, CEO van E. van Wijk Group, is blij met de verduurzaming van zijn totale energiehuishouding: “Mijn business draaide op diesel, dat wordt nu kilowattuur. Met zonnepanelen en een slimme batterij met een energiemanagementsysteem ben ik gegarandeerd van de benodigde energie. Daarnaast voldoe ik nu al aan de duurzaamheidsrichtlijnen van de toekomst.”    

Verduurzamen transportsector 

Wij leidden het volledige proces van de totstandkoming van de zoninstallatie tot aan het realiseren van de batterij. Onze CEO Gerard de Ruiter vertelt: “Duurzaamheid in de transportsector vraagt om een complete benadering. Daarvoor hebben we het concept Laden op Zon ook ontwikkeld. We geven niet alleen advies, maar nemen de leiding in het ontwikkelen en technisch realiseren van projecten, samen met onze opdrachtgevers en partners. We kunnen dit niet alleen! Bovendien denken we mee over het algemene energiebeheer en de financiering van duurzaamheidsinitiatieven. We adviseren over het terugverdienen van de elektrificatie van het wagenpark en het laadsysteem.”   

Energie opslaan 

Onze belangrijke partner is batterijspecialist iwell. Door een overbelast lokaal stroomnet draaide E. van Wijk op een kleine netaansluiting waarbij teruglevering van opgewekte energie niet mogelijk was. Het slimme batterijsysteem van iwell zorgt ervoor dat er nu wel genoeg vermogen beschikbaar is en slaat opgewekte energie op voor een later moment. “Het batterijsysteem heeft een vermogen van 1 MW en een capaciteit van 4,3 MWh. Hierdoor wordt voldoende vermogen geleverd voor de laadpalen en wordt de zonne-energie opgeslagen om de e-trucks met schone stroom te laden,” aldus Jan Willem de Jong, CEO van iwell.  

Gerard: “Duurzaam transport komt met onze oplossing binnen bereik van alle spelers met een wagenpark van vijftig of meer vrachtwagens. Het levert echt een win-winsituatie op. Zo bespaar je dankzij zelf opgewekte stroom op je netto energiekosten en verklein je je eigen CO2-voetafdruk”.  

Waarom Zonnegilde?

Deel dit bericht

Open sollicitatie

Bent u ook benieuwd hoe u meer winst kunt behalen door te investeren in zonne-energie?

Zonnegilde helpt bedrijven, organisaties en instellingen met het aanvragen van subsidies en projecten op het gebied van zonne-energie: van advies tot uitvoering en nazorg. Alle oplossingen zijn kwalitatief hoogstaand en afgestemd op de specifieke behoeften van de klant.

Wilt u meer informatie ontvangen, of wilt u een afspraak met één van onze adviseurs? Neem contact op via  advies@zonnegilde.nl of 038-7730070.

Blijf op de hoogte!
Ontvang het laatste nieuws over duurzame energie!

Direct naar:

Woningbouw & Renovatie

Woningbouw & Renovatie

Pinksteren:

Op Tweede Pinksterdag is ons kantoor gesloten. Voor dringende storingen die niet kunnen wachten tot dinsdag 21 mei, is ons Facility-team bereikbaar via e-mail op facility@zonnegilde.nl of telefonisch op 038-8200421.

Hemelvaart:

Op Hemelvaartsdag en de daaropvolgende vrijdag is ons kantoor gesloten. Voor dringende storingen die niet kunnen wachten tot maandag 13 mei, is ons Facility-team bereikbaar via e-mail op facility@zonnegilde.nl of telefonisch op 038-8200421.