Zonnegilde en Rable leveren eerste gezamenlijke project op bij GSF Glasgroep in Almere

GSF Glasgroep in Almere

Steeds meer bedrijven willen hun panden en bedrijventerrein verduurzamen. Veel van deze bedrijfspanden hebben platte daken en in de praktijk blijkt dat 52% van deze daken niet geschikt zijn voor de plaatsing van zonnepanelen. Sinds kort bieden wij in samenwerking met Rable een oplossing die veel daken toch geschikt maakt voor panelen. De innovatieve onderconstructie van Rable steunt slechts op de spanten, waardoor het dak niet belast wordt en zonnepanelen toch geplaatst kunnen worden. In opdracht van hoofdaannemer Hemubo is deze constructie nu succesvol toegepast op het dak van GSF Glasgroep. De glasexpert zet hiermee grote stappen in haar duurzaamheidsambities.

Met meer dan dertig jaar ervaring geldt GSF Glasgroep als een van de meest innovatieve bedrijven in de glasindustrie-sector. Een recente mijlpaal in de groei van de onderneming is de verhuizing naar een nieuw pand in Almere. Een duurzame energiehuishouding stond hoog op de prioriteitenlijst, maar het dak van het bedrijfspand bleek ongeschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Reden voor hoofdaannemer Hemubo om op zoek te gaan naar een oplossing om dit toch mogelijk te maken voor GSF Glasgroep.

Gewicht verdelen
Volgens onze directeur Gerard de Ruiter is het een veel voorkomend probleem. Meer dan de helft van de daken van bedrijfspanden is niet sterk genoeg om zonnepanelen te dragen. De onderconstructie van Rable biedt uitkomst. Gerard vertelt: “Rable produceert en levert de innovatieve onderconstructie, maar verzorgt zelf geen installatie, zodoende kwamen ze met deze vraag bij ons uit.”

De onderconstructie zorgt ervoor dat daken die niet sterk genoeg zijn, toch belegd kunnen worden met panelen zonder dat daardoor het dak inzakt met alle gevolgen van dien. En doordat het systeem alleen op de spanten steunt, is het ook mogelijk om grote stukken dak te gebruiken. De nieuwe constructie op het dak van het nieuwe pand van GSF Glasgroep, heeft nu de plaatsing van 464 panelen van 435 Wp mogelijk gemaakt, wat goed is goed voor ongeveer 200kWp of ca. 180.000 kWh.

Samenwerking
“Dit is het eerste succesvol afgeronde project in samenwerking met Rable. We hopen dat we met deze innovatieve oplossing in de toekomst meer bedrijven kunnen helpen,” aldus Gerard. “Op deze manier komen meer platte daken in aanmerking voor zonnepanelen, wat een buitengewoon positieve ontwikkeling is voor bedrijven die hun energiehuishouding willen verduurzamen.”

Waarom Zonnegilde?

Deel dit bericht

HR Adviseur

Project Developer – laden op zon

Service monteur

Werkvoorbereider-Tekenaar PV-installaties

Open sollicitatie

Bent u ook benieuwd hoe u meer winst kunt behalen door te investeren in zonne-energie?

Zonnegilde helpt bedrijven, organisaties en instellingen met het aanvragen van subsidies en projecten op het gebied van zonne-energie: van advies tot uitvoering en nazorg. Alle oplossingen zijn kwalitatief hoogstaand en afgestemd op de specifieke behoeften van de klant.

Wilt u meer informatie ontvangen, of wilt u een afspraak met één van onze adviseurs? Neem contact op via  advies@zonnegilde.nl of 038-7730070.

Blijf op de hoogte!
Ontvang het laatste nieuws over duurzame energie!

Direct naar:

Woningbouw & Renovatie

Woningbouw & Renovatie