Werken aan de energietransitie bij Zonnegilde

Hendri Schilder

Maak kennis met Hendri Schilder, Calculator bij Zonnegilde! Sinds 2017 werkt hij bij ons in Kampen. Zijn passie? Praktisch aan de slag met techniek en duurzaamheid. Voor transportbedrijven maakt hij voorstellen om hen voor te bereiden op de overstap naar elektrisch rijden. De energievraag is enorm, maar de lokale mogelijkheden zijn vaak beperkt vanwege congestie in het elektriciteitsnetwerk. Met ons concept Laden op Zon helpt Hendri transporteurs met hun bedrijf future-proof te maken. En trouwens, we zijn nog op zoek naar een getalenteerde Project Developer voor Laden op Zon. Waarom Hendri koos voor een baan bij Zonnegilde en wat hij leuk vindt aan zijn werk? Dat lees je hier.

 

Hendri begon met meten, boren en sjouwen, maar tegenwoordig is hij op kantoor achter de computer te vinden als Calculator. Het programma Laden op Zon biedt transporteur een duurzame totaalaanpak. Het is niet alleen duurzaam omdat onze klanten groen rijden, maar ook omdat zij deze energie zelf opwekken en opslaan. Daarnaast draagt het concept bij aan het oplossen van de landelijke congestieproblematiek. Hendri vertelt over zijn dagelijkse werkzaamheden: “De offertes opstellen en op tafel leggen is mijn verantwoordelijkheid. Hier komt veel bij kijken en de prijs is lang niet altijd leidend. Daarom zijn we voortdurend bezig met de nieuwste ontwikkelingen in de markt, zodat we onderscheidend zijn. Als de opdrachtgever zijn handtekening uiteindelijk zet, voelt dat als een beloning. Omdat de ontwikkelingen in de markt razendsnel gaan, is mijn werk eerder te vergelijken met een enkele reis richting de einder, dan met het rijden van rondjes rond de kerk.”

 

Geen keurslijf

Het leukste aan zijn werk vindt Hendri de ontwikkeling van totaalconcepten, waarbij de eindklant ook beheerder is van de eigen energie. “Als dat lukt, heb je méér verkocht dan alleen zonnepanelen. In de meeste gevallen legt het sales team de eerste contacten. Vervolgens is het aan mij om een technisch product aan te bieden dat past bij de wensen en mogelijkheden van de klant. Vaak volgt een technische analyse, met of zonder onderaannemers. Daarna maak ik een definitief voorstel voor de klant. We doen het dus echt samen,” aldus Hendri. Bij Zonnegilde zitten medewerkers niet in een keurslijf. Er is voldoende ruimte om naar eigen inzicht te handelen. Kom je iets tegen wat interessant is? Dan heerst er alle vrijheid om dat eens goed uit te zoeken en met een voorstel te komen. “We zijn een hecht team. Collega’s noemen Zonnegilde een grote familie, ik begrijp wel dat ze dat zeggen. We zijn betrokken bij elkaar. Ook zijn we ondernemend. Een feestje wordt gevierd en verdriet wordt gedeeld. We zijn ook sportief en doen aan verschillende events mee. Als je een passie hebt voor fietsen, is het mogelijk om regelmatig deel te nemen aan toertochten, zowel op de mountainbike als op de racefiets. Zo sluiten we de werkweek met zijn allen lekker af.”

 

Technisch nest

Ook zonder technische achtergrond kun je aan de slag bij Zonnegilde. Dat gold ook voor Hendri. “Ik heb een achtergrond in het onderwijs, maar kom uit een technisch nest. Ik ben een doener. Eigenlijk alles wat we bij Zonnegilde buiten doen, heb ik zelf ook gedaan. Sjouwen, meten, boren, hijsen, kijken, luisteren en vragen. Het onderwijs is leuk, maar ik wilde graag iets praktisch en technisch. Daarbij heb ik een flinke interesse in duurzaamheid. Zonnegilde is gevestigd in mijn woonplaats, dus daarom ben ik een keer langs geweest om kennis te maken. Werken met zonnepanelen leek me een logisch opstapje naar de wereld van duurzaamheid en nu werk ik er nog steeds. De werkzaamheden en de werksfeer bevallen me goed. Samen steken we de handen uit de mouwen en bouwen we met elkaar aan een duurzame toekomt.”

 

Werken bij Zonnegilde  

Bij Zonnegilde wordt hard gewerkt aan de energietransitie. Voor transportbedrijven wordt de mogelijkheid gerealiseerd om zelf energie op te wekken, op te slaan en om te zetten tot laadmogelijkheden. Geïnteresseerd in werken bij ons? We zijn op zoek naar collega’s om met Laden op Zon de markt te veroveren! Ben jij de Project Developer die samen met onze enthousiaste collega’s dit tot een succes gaat maken? Bekijk hier onze vacature voor Project Developer – Laden op Zon. Een kop koffie staat klaar om kennis te maken!

Waarom Zonnegilde?

Deel dit bericht

Bent u ook benieuwd hoe u meer winst kunt behalen door te investeren in zonne-energie?

Zonnegilde helpt bedrijven, organisaties en instellingen met het aanvragen van subsidies en projecten op het gebied van zonne-energie: van advies tot uitvoering en nazorg. Alle oplossingen zijn kwalitatief hoogstaand en afgestemd op de specifieke behoeften van de klant.

Wilt u meer informatie ontvangen, of wilt u een afspraak met één van onze adviseurs? Neem contact op via  advies@zonnegilde.nl of 038-7730070.

Blijf op de hoogte!
Ontvang het laatste nieuws over duurzame energie!

Direct naar:

Woningbouw & Renovatie

Woningbouw & Renovatie