Groene stroom voor GoStores Gouda

De Goudse winkelboulevard GoStores is deze zomer voorzien van ruim 8.700 zonnepanelen. Eigenaar GREEN Real Estate uit Alphen aan den Rijn werkt naar het verduurzamen van zijn volledige vastgoedportefeuille. Daarvoor heeft het Zonnegilde als partner gekozen. Eerder werden al 35 andere bedrijfspanden en winkelcentra met PV-installaties uitgerust.

GoStores ligt langs de A12. Het dak van de winkelboulevard is 26.500 m2 groot. Daarop was plaats voor ruim 8.700 zonnepanelen. Die zijn geïnstalleerd door Zonnegilde. De capaciteit per zonnepaneel is 320 Wp. In totaal verwacht GREEN bij GoStores jaarlijks 2.400.000 kWh groene stroom op te wekken. Dat is vergelijkbaar met zo’n 870 huishoudens. Omgerekend is ongeveer 2,5 procent van de Goudse huishoudens.

De gemeente Gouda juicht de duurzame investering door GREEN toe. Wethouder Hilde Niezen van Klimaat, Duurzaamheid en Energie zegt op de website van het vooruitstrevende vastgoedbedrijf: “We zijn blij met dit soort initiatieven. Als we in 2040 aardgasvrij willen zijn, kunnen we dat alleen samen voor elkaar krijgen. GoStores is een uitstekend voorbeeld.”

Meedenkend partner

GREEN Real Estate is bezig met een ambitieus programma om alle panden uit zijn portefeuille te voorzien van zonnestroominstallaties. Voor de realisatie en exploitatie daarvan heeft het Alphense familiebedrijf Today Solar Energy opgericht. Het streven is dat eind 2020 op alle daarvoor geschikte daken zonnepanelen hebben.

Zonnegilde treedt niet alleen op als installateur en adviseur, maar is meedenkend partner voor GREEN. Zo verzorgden we de aanvragen voor SDE+ subsidies, die de investeringen mede mogelijk hebben gemaakt.

Waarom Zonnegilde?

Deel dit bericht

Bent u ook benieuwd hoe u meer winst kunt behalen door te investeren in zonne-energie?

Zonnegilde helpt bedrijven, organisaties en instellingen met het aanvragen van subsidies en projecten op het gebied van zonne-energie: van advies tot uitvoering en nazorg. Alle oplossingen zijn kwalitatief hoogstaand en afgestemd op de specifieke behoeften van de klant.

Wilt u meer informatie ontvangen, of wilt u een afspraak met één van onze adviseurs? Neem contact op via  advies@zonnegilde.nl of 038-7730070.

Blijf op de hoogte!
Ontvang het laatste nieuws over duurzame energie!

Direct naar:

Woningbouw & Renovatie

Woningbouw & Renovatie

Zomersluiting:

Bij Zonnegilde B.V. genieten wij van maandag 25 juli tot en met vrijdag 12 augustus van de zomervakantie. Voor eventuele storingen kunt u 24/7 terecht bij Zonnegilde Facility per mail: facility@zonnegilde.nl.

Na de zomervakantie is het nog steeds mogelijk om de SDE++ subsidie aan te vragen. Uiteraard staan wij dan voor jullie klaar om de aanvraag te regelen. Een mooie zomer gewenst!