10 jaar Zonnegilde: een duurzame reis naar een zonnige toekomst

10 jaar zonnegilde

Een mijlpaal voor Zonnegilde: we vieren ons 10-jarig bestaan! In de afgelopen tien jaar hebben we ons ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf in de Nederlandse zonne-energiesector en hebben we vele duurzame projecten gerealiseerd. In dit nieuwsartikel nemen we u mee in onze reis van de afgelopen 10 jaar. We kijken terug op onze prestaties en het behalen van de Scope 12 certificering, maar we richten ons vooral op de toekomst, waarin we ons blijven inzetten voor duurzame oplossingen en innovatie.

Een korte geschiedenis van Zonnegilde

Zonnegilde zag het levenslicht in 2013 als onderdeel van bouwbedrijf de Gilden. In haar beginjaren richtte Zonnegilde zich in eerste instantie vooral op de bouw van pv-systemen voor (nieuwbouw)woningen. De jarenlange ervaring van het bouwbedrijf heeft geleid tot een visie op projecten waarbij oog voor kwaliteit en duurzaamheid centraal staan.

Voor bedrijfsmatige verduurzaming met zonnepanelen is in 2014 gekozen voor een conceptuele uitrol. De SDE-subsidie was destijds nog nieuw en onbekend als verduurzamingsregeling voor grootzakelijke klanten. Met 117 SDE aanvragen in het najaar van 2014 werd de basis gelegd voor de verdere strategische groei van Zonnegilde. In de daaropvolgende jaren heeft Zonnegilde tal van projecten gerealiseerd, waaronder zonne-energiesystemen op de daken van bedrijfsgebouwen en op zonnevelden. Zonnegilde is zich hierdoor over de jaren steeds meer gaan richten op de grote en middelgrote dak-installaties.

Zonnegilde biedt een totaaloplossing aan klanten. Deze totaaloplossing bestaat uit: advisering, engineering, financiering, realisatie, verzekering, beheer en onderhoud. Sinds 2019 is Zonnegilde zelfstandig verdergegaan. Sindsdien ligt er nog meer focus op het leveren van duurzame oplossingen en het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten.

We zijn constant bezig met ontwikkeling om de beste oplossing aan te kunnen bieden. Zo realiseren we naast energieopwekking middels zonnepanelen inmiddels ook de eerste projecten met grootschalige energieopslag en laadoplossingen, om zo een totaaloplossing te bieden voor de energiebehoefte van haar klanten.

Tegenwoordig is Zonnegilde één van de toonaangevende bedrijven in de Nederlandse zonne-energiesector en met 85 professionals blijven wij ons inzetten voor de ontwikkeling van uiteenlopende duurzame energieprojecten.

Een terugblik op onze reis

De afgelopen 10 jaar waren gevuld met vele ontwikkelingen, uitdagingen en prestaties op alle gebieden. Van vooruitgang van technologie tot komst van nieuwe industrieën, onze wereld is de afgelopen tien jaar veel veranderd. En wij groeiden mee! Zo hebben wij inmiddels meer dan 1.800 zonne-energiesystemen geïnstalleerd, met een totale capaciteit van meer dan 350 MWp. Zo leveren wij een aanzienlijke bijdrage aan de ontwikkeling van duurzame energie in Nederland.

Zonnegilde heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en doet er alles aan om dit te waarborgen. Sinds 2021 leveren wij alle geïnstalleerde projecten standaard af met Scope 12 certificering en zijn wij als bedrijf ook Scope 12 gecertificeerd. Dit certificaat is de hoogste kwaliteitsstandaard binnen de zonne-energiebranche en garandeert dat de installatie voldoet aan de strengste veiligheidsnormen.

Kenmerkend aan onze organisatie is dat wij afgelopen jaren veel van onze eerste klanten terugkerend met nieuwe projecten mogen helpen zoals:

  • Green Real Estate
  • Oegema Transport
  • Arriva
  • Basic Fit
  • Wezenberg Transport
  • Lenferink Vastgoed

 

We zijn ontzettend trots op wat we hebben bereikt in de afgelopen 10 jaar, maar we zijn nog lang niet klaar en we blijven ons richten op innovatie en groei om onze klanten de beste producten en diensten te blijven bieden.

De mensen achter ons succes – Het Zonnegilde-team

Bij Zonnegilde geloven we dat succes voortkomt uit teaminspanning. Daarom zijn we extra blij dat we inmiddels al met een team van 85 medewerkers zijn waarmee we dagelijks bedrijven helpen te verduurzamen en hun CO-2 te reduceren. Fysiek iets doen voor een duurzame toekomst voor opdrachtgevers en medewerkers, dat is waar wij energie van krijgen, nu en in de toekomst! Als teken van dank voor ieder van onze collega’s heeft Zonnegilde 85 bomen laten planten voor een duurzamere toekomst voor ons allemaal

Ons team van toegewijde professionals is erg divers en brengt een verscheidenheid aan vaardigheden en ervaringen met zich mee. We zijn er trots op zo’n diverse en getalenteerde groep. We zijn gepassioneerd over ons werk en streven ernaar om de best mogelijke klantervaring te bieden. Dit is terug te zien in de vele klanten die terugkomen voor vervolgopdrachten. We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze diensten te innoveren en te verbeteren.

Een vooruitblik op de komende 10 jaar

De komende 10 jaar zal Zonnegilde verder groeien en vernieuwen door haar focus te leggen op het leveren van duurzame oplossingen aan klanten, met energieopslag en het laden van elektrische voertuigen als nieuwe speerpunten. De organisatie zal uitgebouwd worden tot een landelijk leidende one-stop-shop voor energie-, opslag- en duurzaamheidsoplossingen voor MKB-bedrijven, vastgoedeigenaren en gebruikers. Dankzij de combinatie van managementparticipatie en strategische partnerships met SleevesUp en MG Partners heeft Zonnegilde de financiële en operationele middelen om haar organisatie duurzaam en versneld uit te bouwen in deze snelgroeiende markt. Hierdoor kan Zonnegilde haar klanten nog beter ondersteunen in hun energietransitie en blijft zij zich inzetten om voorop te lopen in de nieuwste technologieën en ontwikkelingen, om de beste en meest innovatieve oplossingen te bieden. Met vertrouwen kijkt Zonnegilde uit naar de toekomst, vol energie om bij te dragen aan een duurzame wereld.

Waarom Zonnegilde?

Deel dit bericht

Bent u ook benieuwd hoe u meer winst kunt behalen door te investeren in zonne-energie?

Zonnegilde helpt bedrijven, organisaties en instellingen met het aanvragen van subsidies en projecten op het gebied van zonne-energie: van advies tot uitvoering en nazorg. Alle oplossingen zijn kwalitatief hoogstaand en afgestemd op de specifieke behoeften van de klant.

Wilt u meer informatie ontvangen, of wilt u een afspraak met één van onze adviseurs? Neem contact op via  advies@zonnegilde.nl of 038-7730070.

Blijf op de hoogte!
Ontvang het laatste nieuws over duurzame energie!

Direct naar:

Woningbouw & Renovatie

Woningbouw & Renovatie